Tips voor het koken van linzen voor gezondheidsvoordelen en voeding

linzen

Tips voor het koken van linzen voor gezondheidsvoordelen en voeding

Linzen zijn een vrij veel voorkomende peulvrucht die inheems is in West-Europa en Noord-Amerika. Ze worden meestal gebruikt als vulmiddel, hoewel is aangetoond dat sesamzaad ook gezondheidsvoordelen heeft. Veel landen, zoals India en Canada, genieten van linzen vanwege hun voedingswaarde, omdat ze een milde aardse, nootachtige smaak bieden die goed werkt in verschillende keukens. Europa en Amerika zijn ook wereldleider in de productie van linzen.

Veel mensen vragen zich af wat de beste soort linzen is voor hun dieet, aangezien het vezelgehalte sterk varieert. Het type linzen dat u het beste in uw dieet kunt opnemen, hangt grotendeels af van waar u het voor wilt: vezels, voedingsvezels of voor het behoud van een gezond cholesterolprofiel valledelsole.nl. Sla en andere groenten bevatten meer voedingsvezels dan linzen, waardoor de vezels in uw dieet kunnen toenemen zonder het vetgehalte te verhogen. Een studie wees uit dat het toevoegen van 15 g vezels aan het gemiddelde dieet de hoeveelheid verzadigd vet uit voedsel met 4 procent zou verminderen. Door meer vezels toe te voegen, wordt het cholesterolgehalte in de voeding verlaagd.

Als het gaat om vezelrijke diëten, moeten linzen worden opgenomen als onderdeel van het algemene plan. Ze bevatten veel koolhydraten, maar de koolhydraten zijn in de vorm van complexe koolhydraten, wat betekent dat ze het lichaam meer energie geven dan enkelvoudige koolhydraten, waardoor het lichaam meer werkt. Deze energie vertaalt zich in gewichtsverlies omdat het lichaam calorieën efficiënter verbrandt. Door vezels in te nemen en het vet weg te snijden, is er minder kans dat de persoon hart- en vaatziekten krijgt.

Site bezoeken voor meer info: valledelsole.nl