Waarom doneren aan Barcode For Life?

De toekomst is begonnen: de eerste DNA-bank
In een laboratorium in het Science Park in Amsterdam wordt voor het eerst DNA van duizenden kankerpatiënten verzameld. Op grote schaal werken ziekenhuizen, onderzoekers en patiënten samen om behandelingen op maat te ontwikkelen. Want er bestaat niet zoiets als longkanker of leverkanker. Nee, je hebt dezelfde kanker aan je longen, aan je lever of aan een ander orgaan. Een specifieke afwijking die ontstaat in jouw DNA. Vandaar dat twee patiënten met dezelfde soort kanker totaal anders kunnen reageren op dezelfde behandeling. Ze hebben verschillende kwaadaardige DNA-mutaties.

Naar behandeling op maat
Een DNA-bank heeft veel data nodig om patronen te ontdekken voor het ontwikkelen van medicijnen op maat. Met voldoende DNA-banken in de toekomst kan het DNA van een patiënt worden ingevoerd en vergeleken met andere. Met voldoende onderzoek kunnen we specifieke medicijnen ontwikkelen voor steeds meer DNA-afwijkingen. Zodat elke patiënt de behandeling kan krijgen die de meeste kans biedt op succes en met de minste bijwerkingen.

In dit filmpje ziet u waarom het zo belangrijk is om het DNA grondig te analyseren en hoe dat in de praktijk in zijn werk gaat. 

U kunt helpen!

Bent u geïnteresseerd in Barcode for Life en het sponsoren van de rally? Wij nemen graag met u door wat de mogelijkheden zijn. Dit kan via ons centrale mailadres: secretariaat@carchallengeforlife.nl
U bent natuurlijk ook van harte welkom een directe donatie te doen aan de Barcode Car Challenge for Life rally.
Dit kan via IBAN: NL77 INGB 000 637 6384. Uw bijdrage komt ten goede aan het CPCT.

Meer weten?

Bezoek de pagina van het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT) om te zien wat uw bijdrage kan betekenen.