Lustrumeditie Barcode Car Challenge for Life brengt € 24.000 op

De vijfde Barcode Car Challenge for Life, afgelopen zondag 27 mei, heeft maar liefst € 24.000 opgeleverd! Dit bedrag gaat volledig naar onderzoek door het CPCT (Center for Personalized Cancer Treatment) om voor elke patiënt met kanker een individuele behandeling mogelijk te maken.

De cheque werd door organisator Peter Kuijper van Stichting Barcode for Life overhandigd aan een dankbare Emile Voest, oncoloog en medisch directeur van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, én initiatiefnemer van het CPCT. ‘Opnieuw een fantastische stap op weg naar maatwerk in kankerbehandeling, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Gelukkig hebben we nu al positieve berichten te melden. Want, dankzij een behandeling op maat, hebben inmiddels enkele honderden mensen met kanker meer kwaliteit van leven gekregen en is bij een aantal mensen zelfs hun leven verlengd.’

5E5A7033

Jong en oud

Ook deze lustrumeditie van de Barcode Car Challenge for Life was weer een toprit voor autoliefhebbers. Het motto ‘Old meets New’ werd onderstreept door het gevarieerde veld: de oudste auto dateerde uit 1956, de jongste uit 2018. Het motto was ook van toepassing op de leeftijden: de oudste was 67, de jongste, Olivier, 7 jaar. Tenslotte verwijst ‘Old meets New’ naar de ontwikkeling van oude naar nieuwe manieren van kankerbehandeling.

Winnaars

Deelnemers reden mee in de Tourklasse of in de zwaardere Sportklasse en als particulier of als onderneming: het inschrijfgeld varieerde tussen € 500 en € 1.000. De winnaars van de Sportklasse waren René van der Borch en Willem van Leeuwen met een Porsche uit 1967, de besten van de Tourklasse waren Jacco Brand en Desiree Dekker met een Porsche (2012). Daarnaast reden bijzondere auto’s mee zoals een TVR Chimaera (2003), een Austin Healey (1956), een Fiat Barchetta (1996), een Volvo Amazon (1965) en een Alfa Romeo Giulia (1967).

De Barcode Challenge was letterlijk een flinke uitdaging voor ervaren rallyrijders en behoorlijk lastig voor equipes met minder ervaring. De start was bij Porsche Centrum Amsterdam, halverwege genoten de deelnemers van een uitgebreide en smakelijke lunch bij Orangerie Elswout in Overveen en de finishvlag werd gezwaaid op Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort-Noord.

Routeboek

Om de spanning hoog te houden, kregen de deelnemers slechts luttele seconden voor de start het routeboek met alle details over onder meer routes, spelregels, rijtijden en dergelijke. Het vinden van de juiste routes bleek een flinke uitdaging, vooral door het gebruik van verschillende kaartleessystemen. Een deelneemster: ‘Ook al hield ik de kaart op z’n kop, ik kwam er soms echt niet uit.’ Een andere rijder: ‘Het vinden van de kortste route van punt naar punt was mijn favoriete onderdeel. Dat vraagt om extra scherp navigeren.’

Echt teamwork

Op een controlekaart moesten de deelnemers letters en foto’s noteren, die zij onderweg tegenkwamen. ‘Dat maakte de tocht extra interessant’, zegt een deelnemer, ‘want daarvoor moesten we nog beter op de omgeving letten.’ Tijdens een regelmatigheidsproef moesten de deelnemers laten zien hoe goed zij, over een bepaalde afstand, een gemiddelde snelheid konden rijden. ‘Met de tabel in de hand deden we dat tot op de seconde. Erg leuk en echt teamwork!’

Prachtig beeld van Nederland

’s Ochtends voerde de route langs pittoreske plaatsjes als Waver, Bilderdam, Leimuiden, Beinsdorp, Bennebroek en Aerdenhout. De middagetappe voerde langs onder andere Bentveld, Zwaanshoek, Nieuw-Vennep, Zwanenburg en door recreatiegebied Spaarnwoude. Een deelnemer: ‘Naast het competitieve karakter geeft deze rally een prachtig beeld van ons mooie land. En we hebben ook weer gemerkt dat het hier vol ligt met drempels en rotondes…’

Indrukwekkend slot

Ondanks dat in de rest van het land code Oranje van kracht was, bleef het tijdens deze Lustrumeditie droog en soms zelfs uitbundig zonnig. Een extra cadeautje. Tijdens het walking dinner, de loterij (€ 25 per lot) en de gezellige borrel werden tal van anekdotes en ervaringen uitgewisseld. Tot slot vertelde één van de deelnemers een aangrijpend verhaal over haar kankerbehandeling. Zij liet alle aanwezigen nog eens extra stil staan bij het belang van deze rally, de Stichting Barcode for Life en maatwerk in kankerbehandeling. Een indrukwekkend slot van een onvergetelijke dag.

In 2019 wordt de zesde editie van de Barcode (zie boven) Car Challenge for Life verreden. Binnenkort volgt hiervan de datum.

Klik hier om alle foto’s te bekijken: foto album 1 | foto album 2

Bekijk het Rallyboek Sport en het Rallyboek Tourklasse.

5E5A7782