Over

Car Challenge For Life wordt mogelijk gemaakt door:

Stichting Barcode for Life

De Stichting Barcode Car Challenge for Life (verkort: ‘Car Challenge for Life’) is onderdeel van de Stichting Barcode for Life. Deze heeft als ambitie dat elke kankerpatiënt in Nederland een behandeling op maat krijgt, gebaseerd op ieders individuele DNA-analyse. Daardoor stijgt de effectiviteit van de behandeling en voorkomen we zoveel mogelijk onnodige bijwerkingen van medicatie. Door het organiseren van evenementen, zoals de Car Challenge for Life, Stelvio for Life en Theater for Life. zamelt Stichting Barcode for Life geld in voor het CPCT (Center for Personalized Cancer Treatment).

CPCT

We weten tegenwoordig veel meer over hoe kanker werkt. Maar we weten nog niet goed hoe we kanker het beste kunnen behandelen. We kiezen nog steeds een behandeling die voor de meeste mensen met dezelfde vorm van kanker werkt en niet is afgestemd op de individuele patiënt. Het CPCT probeert hier verandering in te brengen. Door het genetische materiaal, het DNA, in de kanker nauwkeurig te analyseren, kunnen we in de toekomst voor elke patiënt een behandeling op maat aanbieden, met minder bijwerkingen en beter passende medicatie. Zie ook www.cpct.nl.

ANBI

De Stichting werd opgericht op 1 november 2012 en is een door de Belastingdienst erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).  Lees verder barcode-for-life-logo De organisatie van de Barcode Car Challenge for Life is bereikbaar via: secretariaat@carchallengeforlife.nl Contactpagina