Over

Het doel

De Stichting Barcode for Life heeft als ambitie dat elke kankerpatiënt in Nederland een individuele behandeling van zijn of haar kanker op maat kan krijgen, gebaseerd op ieders DNA-analyse. Daardoor namelijk stijgt de effectiviteit van de behandelingen en wordt onnodige bijwerking van medicatie zo veel mogelijk voorkomen.

cpctlogodef-300x142

CPCT

Barcode for Life zamelt hiertoe geld in voor het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT). Het Nederlands Kankerinstituut-Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis, het Erasmus MC/Daniel den Hoed kliniek en het UMC Utrecht gingen vanaf het prille begin binnen het CPCT samenwerken. Vrienden van de initiatiefnemers werden geraakt door de mogelijkheden van DNA-onderzoek bij de behandeling van kanker en richtten de Stichting op om hiervoor geld bijeen te brengen. Inmiddels is de samenwerking uitgebreid naar alle academische centra in Nederland én inmiddels ook enkele perifere ziekenhuizen in ons land. Het onderzoek richt zich met name op het lezen en analyseren van veranderingen van het DNA van tumorcellen. Door deze DNA-analyse kan in toenemende mate voorspeld worden hoe verschillende typen tumoren zich waarschijnlijk zullen ontwikkelen. Een gevolg daarvan is dat hierdoor ook medicatie-specifiek op deze DNA verandering ingezet kan worden. Dit betekent behandeling op maat voor de patiënt, met minder bijwerkingen en beter passende medicatie.

Organisatie

Door de Stichting worden gelden bijeen gebracht via o.a. het organiseren van evenementen zoals de Barcode Car Challenge for Life en de spraakmakende Barcode Stelvio for Life. Om dergelijke aansprekende evenementen te kunnen organiseren is voor beide een gemotiveerd en professioneel team van mensen samengesteld.

Alles dat de Car Challenge for Life tot zo’n uniek evenement maakt, wordt geregeld door een team waarin onder andere JCI Amsterdam Zuid (www.jciamsterdamzuid.nl), Octane Magazine en lifestylemagazine www.classylife.nl een aandeel hebben. Voor alle financiële aspecten, inclusief sponsoring, tekent Peter Kuijper, directeur van de Stichting Barcode for Life.  Zij vullen elkaar aan en inspireren elkaar. Dit om jou als deelnemer in de aanloop naar, tijdens en na de Barcode Car Challenge for Life iets echt bijzonders te kunnen bieden.

Over de stichting

De Stichting Barcode Car Challenge for Life (verkort: ‘Car Challenge for Life’) is een onderdeel van de Stichting Barcode for Life. De Stichting werd opgericht op 1 november 2012 en is sindsdien een door de Belastingdienst erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Lees verder

barcode-for-life-logo

De organisatie van de Barcode Car Challenge for Life is bereikbaar via:

secretariaat@carchallengeforlife.nl

Contactpagina